The road trip #1: Amsterdam

Vanaf vandaag een heel nieuwe rubriek op ‘Lottuhslife’ getiteld: ‘The road trip’. Een rubriek waarbij ik jullie de leukste plekjes en hotspots laat zien van de plaatsen waar ik geweest ben.  Ga je binnenkort zelf naar Amsterdam? Of ben je gewoon benieuwd? Lees dan snel verder!

1. Het Anne Frank Huis

Het Anne Frank huis moet je zeker gezien hebben moest je ooit in Amsterdam komen. Het is niet zomaar een museum als een ander, maar echt een huis met een verhaal. Op het einde is ook een superleuk souvenirwinkeltje waar ik het boek heb gekocht je kunt het daar vinden in alle talen. Ook zeker een must see voor ‘The fault in our stars’ fans als ik. Omdat er daar ook een deel van de film is opgenomen is het extra leuk om te zien! Een klein minpunt dan weer is dat je niet meer op de trap naar de zolder kan gaan (die trap is best iconisch in de film) maar dat is dan ook het enige minpunt.

AnneFrankMuseum

Anne Frank huis van buitenaf

2. The Pancake Bakery

The pancake bakery is een pannenkoekenhuisje met allemaal verschillende soorten pannenkoeken. Je kan het zo gek niet bedenken! Van pannenkoeken met mozarella pesto en zongedroogde tomaten tot pannenkoeken met mais kip en een pikant sausje! Best vreemd denk je nu? Wel ja maar net zoals hun slogan luid zijn het the best pancakes in town!

Nog een pluspunt: the pancake bakery is niet ver stappen van het Anne Frank huis!

logo-groot

3. Madame Tussauds

Madame Tussauds is een museum met allemaal wassenbeelden van celeberties van Angelina Jolie tot de Mona lisa ze staan er allemaal! En lijken levensecht! Supercool toch om daarmee op de foto te kunnen? en gues what sinds 23 maart heeft ook een nieuw beeld van Justin Bieber een plaats gekregen bij Madame Tussauds! Ja, je hoort het goed Justin Bieber! Allen daarheen dus!

11377996_804933219651647_2056789509_n

wassen beeld van JB in Madame Tussauds Amsterdam

4. The Amsterdam dungeon

The Amsterdam dungeon is een soort spookhuis waarin Amsterdam in de middeleeuwen wordt nageboots. Het is wel echt een spookhuis en best eng, maar echt wel een hele mooie ervaring! De acteurs die eraan meedoen zijn ook echt supergoed en kiezen af en toe een van de bezoekers om zelf iets te doen. Super leuk en zeker de moeite waard!

amsterdam-dungeons-entrance

the Amsterdam Dungeon van buiten af

 

5. De Kalverstraat

De Kalverstraat is een superleuke winkelstraat met winkels al Forever 21, Urban Outfitters, Footlocker, Bershka, Lush…. een shopsessie mag toch niet ontbreken in een stad als Amsterdam!

6. Het Hard Rock Café

Het Hard Rock Café is een soort restaurant voor echte muziekliefhebbers overal in het restaurant hangen iconische spullen van popsterren in vitrines aan de muur daarnaast speelt er de hele tijd rock muziek (niet helemaal geschikt om rustig te eten) het eten waar je uit kan kiezen is vooral fast food. Als je het geserveert krijgt zijn het echt huge porties net als in Amerika. Naast het restaurant het je ook nog de rock shop waar je t-shirts, petten, broeken….kan kopen met het hard rock logo en ‘Amsterdam’ erop. Zeker een toffe ervaring.

 

amseterdam1

hard rock café vanbuiten

 

Zo, dat was dan het eerste deel van ‘the roadtrip’ hopelijk vonden jullie het leuk. Als je hier meer van wil zien zet het dan in de reacties. Like, subscribe, deel en tot de volgende keer.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s