back to school: de brugklas

Hey iedereen! Bijna terug naar school. Dat is altijd wel een beetje spannend en zeker als je naar de brugklas gaat! Ik ga ondertussen al naar de derde en daarom hier 5 tips voor als je naar de brugklas gaat.

1. neem niet teveel mee

Toen ik naar de brugklas ging had ik echt een ton schoolspullen gekocht en zocht ik de grootst mogelijke rugzak maar achteraf gezien was dat toch geen goed plan. Veel spullen heb je echt niet nodig hou je gewoon aan het lijstje dat je krijgt van je school. En een grote rugzak is niet persé beter. Doordat hij groter is ga je er meer instoppen en wordt hij veel te zwaar.

2. vrienden maken

Natuurlijk wordt je school groter dan je lagere en het is dus ook beter om ook vrienden te maken met kinderen van andere klassen dat is juist het leuke eraan er zullen zoveel mensen zijn waar je bevriend mee kan worden.

images

3.outfit

Ga niet opzoek naar de meest spectaculaire outfit met de speciaalste haarlook ooit want daar krijg je waarschijnlijk spijt van. Kleed je gewoon in iets simpel waar jij je goed in voelt en zeker niet iets wat alleen anderen mooi vinden.

4. van lokaal veranderen

Van lokaal veranderen is echt niet iets waar je over moet stressen, eigenlijk is het zelfs nog leuk! In de lagere school zit je te leren tot het speeltijd is maar door de lessenwissel heb je tussen elk uur een paar minuten tijd en als je naar een ander lokaal moet kan je dat ookal zeggen tegen je leerkracht waardoor ze meestal nog vroeger stoppen en jij meer dan genoeg tijd hebt om van lokaal te veranderen.

5. iedereen is nieuw

Vergeet niet dat jij niet de enige nieuwe bent, iedereen is nieuw op die school en iedereen zal het dus wel spannend vinden maar stress niet te veel en laat het maar gewoon op je afkomen.

 

zo dat waren mijn 5 tips voor de brugklas, hopelijk hebben jullie er wat aan. Als je nog een tip weet zet die dan hierbeneden in de reacties en good luck Xx

Advertenties

3 comments

 1. Susan · augustus 22, 2016

  Goede tips Lotte! 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Samantha K. · augustus 23, 2016

  Hele handige tips! Ik heb je gevonden via een reactie op mijn blog

  Liked by 1 persoon

 3. Jessica · augustus 28, 2016

  hihi ik heb ook een best grote rugzak, maar dat komt doordat ik een laptop van school kreeg en ook nog een ton boeken 4 jaar geleden. Nu ik naar het MBO ga neem ik de rugzak nog gewoon mee, want het is verder wel handig. Maar inderdaad een grote rugzak is meestal niet zo handig, want je stoot je overal aan.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s